Je pgb in de coronacrisis; extra antwoorden op vragen

Van het ministerie van VWS hebben we weer een aantal nieuwe antwoorden op onze vragen, die nog openstonden, gekregen.

Belangrijk nieuws is dat wanneer je als budgethouder getest bent op corona je huisarts je een recept voor een korte termijn pakket van beschermende materialen geeft. Deze kun je vervolgens ophalen bij je apotheek. Je zorgverleners kunnen deze materialen gebruiken tot de testuitslag bekend is. Verder mag je als je een contract met een vervoerder hebt deze doorbetalen voor niet-geleverde zorg.

Vraag en antwoord door ministerie van VWS

Onderstaande vragen zijn aanvullende vragen. Deel 1 van de vragen staan op rijksoverheid.nl op de pagina ‘Vragen over het coronavirus en persoonsgebonden budget’. Niet alle informatie die relevant is voor budgethouders en zorgverleners is terug te vinden op rijksoverheid.nl. Kijk daarom ook op de andere bekende kanalen:

Veelgestelde vragen

Onze steun

Verstrekkers moeten zich aan de gemaakte afspraken houden. Heb je toch nog problemen? Meld dit direct bij ons via [email protected] of spreek je vraag in op ons antwoordapparaat. We kunnen direct schakelen met je verstrekker en met de contactpersonen bij het ministerie van VWS en betrokken partijen. Zo kunnen we je probleem snel oplossen.