Per Saldo doet mee aan MijnKwaliteitvanLeven.nl, een langlopend landelijk onderzoek om de kwaliteit van de zorg, inclusief het pgb, te verbeteren. De week van 26 september 2016 is Mijn Kwaliteit van Leven-actieweek van Per Saldo. Elke dag staat er een blog van een budgethouder op hun website waarin hij of zij gebeurtenissen uit het eigen leven beschrijft. Zo maakt u bijvoorbeeld op vrijdag 30 september nader kennis met deelnemer en Per Saldo-directeur Aline Molenaar. Door een kijkje in haar eigen leven te geven, onderstreept ze het belang van deelname aan deze online vragenlijst.

Tot nu toe doen ruim 1850 budgethouders mee aan MijnKwaliteitvanLeven.nl. Ook uw ervaringen zijn belangrijk! Lees de verhalen en ervaringen van budgethouders in de blogs.

Waarom meedoen?

Dankzij uw deelname krijgt Per Saldo zicht op hoe het staat met de informatieverstrekking over het pgb, de toegang tot het pgb en de mogelijkheden die het budget biedt om aan het roer te blijven staan van uw zorg. De anonieme resultaten worden bekendgemaakt per gemeente. Ze zullen onder de aandacht gebracht worden bij beleidsmakers, gemeenten en zorgorganisaties. Met uw ervaringen kunnen wij de gemeenten overtuigen een goed pgb-beleid te voeren. Het onderzoek is een initiatief van de Patiëntenfederatie Nederland (v/h NPCF) en Per Saldo is één van de partners.

Wie kan meedoen?

U kunt meedoen aan MijnkwaliteitvanLeven.nl als u:

  • budgethouder bent
  • een chronische ziekte of beperking heeft
  • merkt dat uw leven verandert nu u ouder wordt
  • mantelzorger bent voor uw kind, partner, een ander familielid of bekende.

Bent u budgethouder én bijvoorbeeld chronisch ziek of mantelzorger, vul dan de vragenlijst in als budgethouder.

Hoe doet u mee?

Ga naar de website Mijnkwaliteitvanleven.nl om uzelf te registreren. U ontvangt vervolgens twee keer per jaar een online vragenlijst om in te vullen. De vragen gaan over uw persoonlijke situatie, uw mogelijkheden en beperkingen. En wat ú merkt van de veranderingen in zorg en welzijn. Het zijn algemene vragen. Als u de vragenlijst heeft ingevuld, ontvangt u in het najaar de themavragenlijst over het pgb.

 Deelnemers maken kans op een high tea, aangeboden door Per Saldo!