We zetten er enkele voor je op een rij.

Positief

  • Ben blij dat er een nieuw portaal is, heb al 2 jaar problemen met de SVB
  • Het nieuwe budgethoudersportaal is zoals alles even wennen. Het declareren ging goed.
  • Ik had wat meer informatie verwacht zoals in de zorgovereenkomst, maar misschien komt dat snel. We hadden met het oude systeem trouwens geen moeite.
  • Eerste declaratie verwerkt en dat ging prima. Verder nog geen ervaringen, maar het ziet er overzichtelijk uit. En het is niet moeilijk, maar ik ben dan ook geen digibeet. Wat heb ik eigenlijk lopen aanrommelen al die jaren.
  • Fantastisch, dit maakt het zoveel makkelijker, ik kan met een gerust hart het mentorschap overdragen aan mijn dochter, nu ik weet dat het zoveel eenvoudiger is geworden.

Testgroep

Vanuit de testgroep die al langer met het systeem werkt, kwamen de volgende reacties:

  • Gegevens budgethouder en vertegenwoordiger heb ik ingevuld en opgeslagen. Dat werkt perfect.
  • Alle bekende gegevens zijn in de zorgovereenkomst op overzichtelijke manier weergegeven. Je wordt op een vriendelijke manier door het proces geleid.
  • Ik ben zeer te spreken over het kadertje rechtsboven waarbij de gedeclareerde uren worden opgeteld. Zo zie je het meteen als je een fout hebt gemaakt en je kunt ook de rekening op juistheid controleren. Perfect!
  • Indienen declaratie werkt goed en is duidelijk van opzet

Systeem nog volop in ontwikkeling

Per Saldo is trots dat dit nieuwe portaal er is en heeft vanuit het perspectief van de budgethouder meegekeken bij de ontwikkeling ervan. Wij zien het als een grote verbetering ten opzichte van het huidige systeem. Tot nu toe wijst de praktijk ook uit dat veel gebruikers enthousiast zijn over de voordelen van het nieuwe systeem. Maar het is nog volop in ontwikkeling. En dat merken we ook aan de reacties van leden. Bijvoorbeeld dat een declaratie pas na afloop van de maand kan worden ingediend, dat was voorheen eerder. Maar ook afwijkende afspraken met het zorgkantoor die niet verwerkt kunnen worden in het portaal. Allemaal ervaringen die Per Saldo blijft volgen, voor een optimaal functionerend systeem in het belang van budgethouders en daarnaast ook voor alle andere gebruikers. Wanneer alles goed blijft verlopen, volgen andere zorgkantoren en gemeenten snel!