Doorbetalen niet-geleverde zorg in uitzonderingssituaties

Niet-geleverde zorg mag je nu ook doorbetalen in twee uitzonderingssituaties. Het gaat om vaccineren onder werktijd van je zorgverlener en wanneer je geen mondkapje kunt dragen. De minister heeft gisteravond in het debat duidelijk aangegeven dat dit geldt van 1 oktober 2020 tot en met 31 december 2021.

De regeling van het doorbetalen van niet-geleverde zorg is met deze twee situaties uitgebreid. Het geldt voor alle wetten en met terugwerkende kracht. Als deze situaties zijn voorgekomen tussen 1 oktober 2020 en nu kun je het alsnog declareren. Het is goed dat na maandenlang aandringen van onze kant dit nog mogelijk is geworden.

Vaccinatie tijdens werktijd

Moest jouw zorgverlener zich laten vaccineren en was hij of zij eigenlijk voor jou aan het werk? En kon de afspraak niet op een ander moment? Dan mag je deze uren doorbetalen als niet-geleverde zorg. Je zorgverlener moet meestal twee keer een prik halen. Per keer mag je maximaal 2 uur doorbetalen. Reiskosten mag je niet vergoeden.

Gebruik mondkapje is niet mogelijk

Is het door je beperking of ziekte niet mogelijk om een mondkapje te dragen? En kun je hierdoor minder zorgverleners laten komen om zo het risico op corona te verminderen? Of kan je zorgverlener geen mondkapje dragen, omdat dit kan zorgen voor verwarring en angst of omdat je moet kunnen liplezen? Moet de zorg binnen anderhalve meter afstand worden gegeven? En kan het niet op een andere manier, zoals bijvoorbeeld beeldbellen? Ook dan mag je niet-geleverde zorg doorbetalen.

Wat doen we voor jou?

Na maandenlange inspanning van onze kant is het gelukt deze afspraken te maken. Heb je problemen met het doorbetalen van niet-geleverde zorg? Meld het dan bij ons via [email protected].