Zorgverzekeraar

Mensen die lid zijn van een patiëntenorganisatie, kunnen deze kosten dan terugkrijgen uit hun aanvullende verzekering. Voorwaarde kan hiervoor zijn dat de patiëntenorganisatie aangesloten is bij Ieder(in) of de Patiëntenfederatie. Per Saldo is lid van Ieder(in) en de Patiëntenfederatie. De vergoeding varieert per verzekeraar van eenmalige vergoeding van het lidmaatschap (dus zolang je bij die verzekeraar verzekerd bent) tot een jaarlijkse volledige vergoeding van het lidmaatschap. Een deel van de zorgverzekeraars heeft geen vergoedingsregeling voor de lidmaatschapskosten.

U kunt hier een overzicht vinden van de vergoeding van een lidmaatschap van een patiëntenvereniging door zorgverzekeraars in 2019. Tevens maakt de Patiëntenfederatie ook altijd een overzicht. Deze kunt u hier vinden.

Gemeenten

Check of uw gemeente het lidmaatschap van Per Saldo vergoedt, zoals bijvoorbeeld de gemeente Apeldoorn. Op dit moment gaat dit bedrag af van het pgb. Per Saldo gaat in gesprek met de gemeenten om te kijken of de vergoeding extra kan worden toegevoegd aan het budget, zodat dit niet ten koste van de zorguitgaven gaat.