De bonus voor zorgmedewerkers geldt nog niet voor pgb

Het Ministerie van VWS heeft vandaag meer bekend gemaakt over de bonusregeling voor zorgmedewerkers. Zorgmedewerkers die het risico hebben gelopen om door hun werk corona te krijgen of een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd en hebben gewerkt tussen 1 maart en 1 september 2020, kunnen in aanmerking komen voor de bonus. Dit zijn bijvoorbeeld zorgmedewerkers die corona-patiƫnten hebben verzorgd in het ziekenhuis of verpleeghuis.

Er is nog geen bonusregeling voor zorgmedewerkers die worden betaald uit een pgb en ook dit risico hebben gelopen. Hiervoor komt een aparte regeling.

Bonusregeling moet worden uitgewerkt

Een bonusregeling voor zorgmedewerkers die voor budgethouders werken, moet eerst goed worden uitgewerkt. De regeling voor de zorgbonus die er nu is voor bijvoorbeeld de ziekenhuizen wordt uitgekeerd aan de werkgever. Hoe dit voor een pgb moet worden uitgevoerd, is lastiger. Het moet in de praktijk ook uitvoerbaar zijn. Vandaar dat het wat langer duurt.

Wat doen wij?

Wij gaan meewerken aan een praktische regeling voor zorgmedewerkers die uitbetaald worden met een pgb. En we worden betrokken bij het uitwerken van de bonusregeling voor pgb.