Zelf een ouderinitiatief opzetten

Voor wie?
  • Budgethouders,
  • Ouders / verwanten

Je bent aan het bedenken waar en hoe je kind straks kan gaan wonen. Of je bent dit aan het bedenken voor jezelf, omdat je zelf een lichamelijke beperking hebt. In deze cursus gaan we kijken of het opzetten van een eigen ouder-/wooninitiatief of aansluiten bij een bestaand initiatief iets voor jou is.

Wat leer je?

In vogelvlucht komen alle zaken aan de orde waarmee je te maken krijgt in het proces van idee naar de werkelijke start van deze woonvorm. We besteden aandacht aan wet- en regelgeving op het gebied van wonen en zorg, aan kwaliteitseisen, rechtsvormen en samenwerking met partijen zoals de gemeente. Na deze cursus kun je doelbewuster bepalen of jouw ideeën voldoende realistisch zijn.

Voor wie?

Voor ouders, vertegenwoordigers of voor mensen met een lichamelijke beperking die zelf een kleinschalig initiatief willen beginnen.

Waar?

Deze cursus is online via Zoom. Je doet thuis mee via je eigen laptop, computer of tablet. Ook via Zoom leer je in een groep met andere deelnemers en kun je je vragen stellen aan de docent.

Kosten en betaling

  • Leden of ouders en verwanten met abonnement Wonen: € 39,00 per persoon.
  • Niet-leden: € 60,00 per persoon.

Korting voor abonnees wonen

Ben je een abonnee wonen van onze vereniging? Log dan in zodat je bij het betalen van de cursus automatisch jouw abonneekorting ontvangt.

Ben je nog geen abonnee wonen, maar wil je ook korting ontvangen op onze cursussen en gebruik maken van alle abonnee voordelen?

Je kunt betalen via iDEAL of met een factuur

Kies je voor betalen met een factuur? Dan ontvang je van ons een factuur voor deze cursus. De betaling moet uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de cursus zijn gedaan.

Algemene voorwaarden

Voor deze cursus gelden onze algemene voorwaarden.

Wanneer en aanmelden

Let op: deze aanmelding is voor één persoon. Dit geldt ook voor een online cursus. Willen er meer mensen tegelijk deelnemen? Dan moet iedereen zich apart aanmelden.

Data en tijden

Dag Datum Tijdstip Prijs Aanmelden
maandag 03 juni 2024 14:00 - 17:00 60.00