Zelf een ouderinitiatief opzetten

Voor wie?
  • Budgethouders,
  • Ouders / verwanten

Je bent aan het bedenken waar en hoe je kind straks kan gaan wonen. Of je bent dit aan het bedenken voor jezelf, omdat je zelf een lichamelijke beperking hebt. In deze cursus gaan we kijken of het opzetten van een eigen ouder-/wooninitiatief of aansluiten bij een bestaand initiatief iets voor jou is.

Wat leer je?

In vogelvlucht komen alle zaken aan de orde waarmee je te maken krijgt in het proces van idee naar de werkelijke start van deze woonvorm. We besteden aandacht aan wet- en regelgeving op het gebied van wonen en zorg, aan kwaliteitseisen, rechtsvormen en samenwerking met partijen zoals de gemeente. Na deze cursus kun je doelbewuster bepalen of jouw ideeën voldoende realistisch zijn.

Voor wie?

Voor ouders, vertegenwoordigers of voor mensen met een lichamelijke beperking die zelf een kleinschalig initiatief willen beginnen.

Waar?

Deze cursus geven we online via Zoom of in ons cursuslokaal in Utrecht (Churchilllaan 11, 3527 GV). Onderaan deze pagina vind je wanneer en waar deze cursus wordt gegeven. En ook de mogelijkheid om je aan te melden.

Kosten en betaling

  • Leden: € 39,00 per persoon.
  • Niet-leden: € 60,00 per persoon.

Je kunt betalen via iDEAL of met een factuur

Kies je voor betalen met een factuur? Dan ontvang je van ons een factuur voor deze cursus. De betaling moet uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de cursus zijn gedaan.

Algemene voorwaarden

Voor deze cursus gelden onze algemene voorwaarden.

Wanneer en aanmelden

Let op: deze aanmelding is voor één persoon. Dit geldt ook voor een online cursus. Willen er meer mensen tegelijk deelnemen? Dan moet iedereen zich apart aanmelden.

Er is op dit moment geen mogelijkheid om deze cursus te volgen.