Je gaat in detail in op een aantal onderwerpen in de Wet langdurige zorg (Wlz). Wat je hebt geleerd kun je direct toepassen op de opdrachten die je maakt met je mede-cursisten.

Wat leer je?

De onderwerpen uit de e-learning over de Wlz ken je. Nu gaan we meer in detail in op de volgende onderwerpen:

  • Hoe kun je ondersteunen bij de voorbereiding op de indicatie?
  • Welk effect heeft mantelzorg op de indicatie?
  • Extra aandacht voor de zorgbeschrijvingen: wat is Wlz-zorg en hoe verwoord je dat? En hoe ondersteun je de (aanstaande) budgethouder hierbij?
  • Wat is overbruggingszorg? En hoe werkt het bij een persoonsgebonden budget (pgb)?
  • Welke eisen worden er aan de budgethouder gesteld bij een overgang van Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en/of Zorgverzekeringswet (Zvw) naar de Wlz?
  • Pgb combineren met zorg in natura: wat heeft dat voor gevolgen voor het budget?
  • Wat zijn de mogelijkheden voor aanvullende zorg, zoals meerzorgregeling, regeling Extra Kosten Thuis, Persoonlijk Assistentiebudget? Voor wie geldt welke regeling? En waar moet het worden aangevraagd?

Tot slot ga je zelf aan de slag en pas je het geleerde toe op een aantal cases uit de (eigen) praktijk.

Voor wie?

Deze cursus is vooral geschikt voor cliëntondersteuners, mantelzorgmakelaars en medewerkers bij een zorgaanbieder die voorlichting of advies geven en die werken met of voor cliënten die een persoonsgebonden budget ontvangen vanuit de Wlz.

Let op: dit is een vervolgcursus.

 

Zoals de coronaregels nu zijn gaan we vanaf september 2021 met deze groepscursus weer van start in ons cursuslokaal in Utrecht. Je leert in een groep met andere deelnemers. En je kunt je vragen stellen aan een docent. We hanteren hierbij altijd de geldende richtlijnen van het RIVM. Zo is het voor jou als deelnemer veilig om mee te doen.

We blijven deze groepscursus ook online via zoom aanbieden. Ook dan leer je in een groep met andere deelnemers. En kun je je vragen stellen aan een docent. Je doet thuis mee via je eigen laptop, computer of tablet.

Je kunt per datum zien of de cursus in ons cursuslokaal in Utrecht of online via Zoom wordt gegeven en zo kun je je eigen keuze maken.

PE-punten

Geregistreerde mantelzorgmakelaars, cliëntondersteuners, maatschappelijk werkenden en sociaal juridisch dienstverleners kunnen via het Registerplein PE-punten aanvragen voor een groot deel van onze cursussen.

Voor de overige deelnemers levert deelname aan onze cursussen en bijeenkomsten op dit moment geen kwaliteit- of PE-punten op.

Wanneer en waar?

DagDatumTijdstipLocatieNog plek?
dinsdag05-10-202112.00 - 16.00Online, via ZoomJa
donderdag25-11-202112.00 - 16.00Cursuslokaal Utrecht Ja

Kosten

  • Abonnees: € 171,00 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.
  • Niet-abonnees: € 190,00 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.

Behalve korting op cursussen hebben we voor professionals veel meer voordelen. Doe je ook mee?

Je ontvangt van ons een factuur voor deze cursus. De betaling moet uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de cursus zijn gedaan.

Algemene voorwaarden

Voor deze cursus gelden onze algemene voorwaarden.

Aanmelden