Wat leer je?

Deze cursus gaat verder dan de aanvraagprocedure bij de gemeente. In het ochtendprogramma staat centraal hoe een pgb via de gemeente aangevraagd kan worden. Dit verloopt aan de hand van de 6 stappen:

  1. de melding
  2. het persoonlijk plan
  3. het keukentafelgesprek
  4. het verslag/de beschikking
  5. de pgb-aanvraag/ toekenning
  6. en het uitbetalen via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)

Hierbij komt je rol als professional aan bod. Hoe kun je ondersteunen en zo min mogelijk overnemen?  Hoe help je de budgethouder om eigen regie te voeren? Hoe kun je goed voorlichten?

In de middag gaan we dieper op de materie in met recente jurisprudentie en de ruimte voor beleidsvrijheid van gemeenten. Vervolgens ga je aan de slag om het geleerde toe te passen op een aantal cases uit de praktijk.

Voor wie?

Deze cursus is voor cliëntondersteuners, mantelzorgmakelaars, zorgaanbieders, zorgverleners, mentoren, bewindvoerders en begeleiders die werken met/voor hulpvragers met een pgb in de Jeugdwet/Wmo.

PE-punten

Geregistreerde mantelzorgmakelaars, cliëntondersteuners, maatschappelijk werkenden en sociaal juridisch dienstverleners kunnen via het Registerplein PE-punten aanvragen voor een groot deel van onze cursussen.

Voor de overige deelnemers levert deelname aan onze cursussen en bijeenkomsten op dit moment geen kwaliteit- of PE-punten op.

Wanneer en waar?

Door de maatregelen vanwege het coronavirus geven wij tot 1 juni 2020 geen cursussen. We zijn en blijven bereikbaar per mail of via ons antwoordapparaat voor al je vragen over het pgb.

Kosten

  • Abonnees: € 247,50 per persoon, inclusief lunch en cursusmap.
  • Niet-abonnees: € 275,00 per persoon, inclusief lunch en cursusmap.

Behalve korting op cursussen hebben we voor professionals veel meer voordelen. Doe je ook mee?

Algemene voorwaarden

Voor deze cursus gelden onze algemene voorwaarden.

Aanmelden