Is een pgb iets voor jou?

Voor wie?
  • Budgethouders,
  • Vertegenwoordigers

Je hebt zorg en/of ondersteuning nodig en je denkt erover om deze met een pgb in te kopen. Want je wilt graag zelf bepalen wie jou komt helpen en waar en wanneer de zorgverlener bij je langskomt. Maar je weet niet of het beheren van een pgb wel wat voor jou is. Ontdek het in deze gratis online voorlichting.

Bij het werken met een pgb komt wel wat kijken. Daarom heeft het ministerie van VWS 10 vaardigheden beschreven die je moet hebben om goed met een pgb om te kunnen gaan. In deze voorlichting leggen we de vaardigheden uit. En we vertellen wat je kunt doen om deze vaardigheden te krijgen.

Na de voorlichting heb je voldoende informatie om bewust positief te kiezen voor een pgb. Of niet, het kan ook zijn dat je besluit dat je de zorg liever in natura ontvangt.

Wat gaan we doen?

  • Wat is een pgb en wat zijn de verschillen met zorg in natura?
  • Is een pgb iets voor jou? Hoe maak je een bewuste keuze voor het pgb of zorg in natura, of een combinatie van beide?
  • Wat komt er allemaal kijken bij het beheren van een pgb?
  • Welke vaardigheden heb ik nodig voor het beheren van een pgb?
  • Waar kun je een pgb aanvragen?
  • Waar kun je terecht voor meer informatie, hulp en advies?

Voor wie?

Deze basisvoorlichting is voor iedereen die erover nadenkt om voor een pgb te kiezen. 

Wil je deze basisvoorlichting organiseren voor een groep? Kijk dan bij Gratis basisvoorlichtingsbijeenkomst over het pgb op onze website.

Waar?

Deze cursus geven we online via Zoom of in ons cursuslokaal in Utrecht (Churchilllaan 11, 3527 GV). Onderaan deze pagina vind je wanneer en waar deze cursus wordt gegeven. En ook de mogelijkheid om je aan te melden.

Kosten en betaling

Gratis

Statiegeld

Voor je deelname betaal je € 4,95 statiegeld. Dit betaal je vooraf via iDeal. Na het volgen van de demonstratie ontvang je het statiegeld binnen 10 werkdagen weer terug op de rekening waarmee je betaald hebt.

Heb je je aangemeld, maar kun je toch niet deelnemen? Meld je dan af. Afmelden kan tot 5 werkdagen voor de demonstratie. Als je je tijdig afmeldt, dan ontvang je het statiegeld binnen 10 werkdagen weer terug op de rekening waarmee je betaald hebt.

NB: Volg je de demonstratie niet en meld je je niet op tijd af, dan wordt het statiegeld niet teruggestort.

Waarom betaal je statiegeld?

We willen enige zekerheid hebben dat je de demonstratie ook echt gaat volgen. In het verleden zagen we dat mensen zich soms inschreven, maar dan toch niet deelnamen. Wij maken kosten voor de trainer en organisatie van deze demonstratie. We willen er graag zeker van zijn dat dit niet voor niets is.

Aanmelden

Onder aan deze pagina kun je je aanmelden. Klik op In winkelmand. Daarna op Doorgaan naar afrekenen en ten slotte op Bestelling plaatsen. Pas dan ben je aangemeld voor deze gratis demonstratie van het PGB Portaal.

Je ontvangt uiterlijk 1 werkdag voor de demonstratie de zoomlink. Heb je de e-mail met de zoomlink 24 uur voor de cursus nog niet ontvangen? Check dan even je spambox.

Let op: deze aanmelding is voor één persoon. Dit geldt ook voor een online cursus. Willen er meer mensen tegelijk deelnemen? Dan moet iedereen zich apart aanmelden.

Algemene voorwaarden

Voor deze voorlichting gelden onze algemene voorwaarden.

Data en tijden

Dag Datum Tijdstip Locatie Prijs Aanmelden
maandag 24 juni 2024 14:00 - 15:30 Online via Zoom 4.95