Is een pgb iets voor jou?

Voor wie?
  • Budgethouders,
  • Vertegenwoordigers

Je hebt zorg en/of ondersteuning nodig en je denkt erover om deze met een pgb in te kopen. Want je wilt graag zelf bepalen wie jou komt helpen en waar en wanneer de zorgverlener bij je langskomt. Maar je weet niet of het beheren van een pgb wel wat voor jou is. Ontdek het in deze gratis online voorlichting.

Bij het werken met een pgb komt wel wat kijken. Daarom heeft het ministerie van VWS 10 vaardigheden beschreven die je moet hebben om goed met een pgb om te kunnen gaan. In deze voorlichting leggen we de vaardigheden uit. En we vertellen wat je kunt doen om deze vaardigheden te krijgen.

Na de voorlichting heb je voldoende informatie om bewust positief te kiezen voor een pgb. Of niet, het kan ook zijn dat je besluit dat je de zorg liever in natura ontvangt.

Wat gaan we doen?

  • Wat is een pgb en wat zijn de verschillen met zorg in natura?
  • Is een pgb iets voor jou? Hoe maak je een bewuste keuze voor het pgb of zorg in natura, of een combinatie van beide?
  • Wat komt er allemaal kijken bij het beheren van een pgb?
  • Welke vaardigheden heb ik nodig voor het beheren van een pgb?
  • Waar kun je een pgb aanvragen?
  • Waar kun je terecht voor meer informatie, hulp en advies?

Voor wie?

Deze basisvoorlichting is voor iedereen die erover nadenkt om voor een pgb te kiezen. 

Wil je deze basisvoorlichting organiseren voor een groep? Kijk dan bij Gratis basisvoorlichtingsbijeenkomst over het pgb op onze website.

Waar?

Deze cursus is online via Zoom. Je doet thuis mee via je eigen laptop, computer of tablet. Ook via Zoom leer je in een groep met andere deelnemers en kun je je vragen stellen aan de docent. De voorlichting gaat alleen door als er voldoende deelnemers zijn.

Kosten en betaling

  • Leden: Tijdelijk gratis
  • Niet-leden: Tijdelijk gratis

Let op: maak je aanmelding helemaal af. Klik op Doorgaan naar afrekenen en daarna op Bestelling plaatsen. Pas dan ben je aangemeld voor de gratis voorlichting. We mailen je uiterlijk 1 werkdag voor de bijeenkomst de zoomlink.

Algemene voorwaarden

Voor deze voorlichting gelden onze algemene voorwaarden.

Wanneer en aanmelden

Let op: deze aanmelding is voor één persoon. Dit geldt ook voor een online cursus. Willen er meer mensen tegelijk deelnemen? Dan moet iedereen zich apart aanmelden.

Data en tijden

Dag Datum Tijdstip Prijs Aanmelden
donderdag 12 oktober 2023 19:00 - 21:00 0.00
donderdag 26 oktober 2023 19:00 - 21:00 0.00