Na deze workshop kun je een financieel degelijke, transparante organisatie opzetten. Goede zorg wordt daardoor beter haalbaar. Daarmee ben je een goede samenwerkingspartner voor onder meer je gemeente, woningcoöperatie of zorgkantoor.

Wat leer je?

In deze workshop gebruiken we het ‘Haalbaarheidsmodel Wonen’. Het is tot stand gekomen in samenwerking met HandicapNL. De methode die kan worden ingezet in de verschillende organisatievormen die we kennen bij wooninitiatieven. Het gaat om ondernemersinitiatieven of zorgaanbieders die nauw samenwerken met ouderinitiatieven en daar zorg leveren.

Met dit model als checklist kun je nagaan of je alle financiële posten in beeld hebt. Daarnaast heeft het een functie waarmee zorgmedewerkers kunnen worden ingeroosterd.

Je krijgt in de workshop antwoord op de volgende vragen:

 • Heb ik alle inkomsten en uitgaven in beeld?
 • Is het wonen in het wooninitiatief haalbaar voor de bewoners (en houden zij nog een zakcentje over)?
 • Waaruit bestaat de individuele zorg per bewoner en welk deel van de zorg wordt collectief ingekocht?
 • Wat zijn de bekostigingsmogelijkheden?
 • Wat zijn de investeringskosten in het gebouw en wat zijn financieringsmogelijkheden?
 • Wat zijn de netto huurkosten per bewoner per maand?
 • Welke eventuele woonkosten komen daar nog bij?
 • Aan welke ‘collectieve bewoningskosten’ moet ik denken en hoe kan ik deze onderbrengen in de begroting (zoals maaltijden, nutsvoorzieningen)?
 • Is mijn wooninitiatief financieel haalbaar?

Na de workshop ontvang je een digitaal exemplaar van het ‘Haalbaarheidsmodel Wonen’. Met de opgedane kennis op zak kun je thuis je eigen kengetallen invullen. Het is mogelijk om daarbij advies op maat van ons in te huren.

Voor wie?

Deze workshop is voor ondernemers. Het maakt niet uit of je een startend of een bestaand wooninitiatief bent. Ondernemers in de oriëntatiefase raden wij nadrukkelijk aan eerst de cursus Zelf een wooninitiatief opzetten te volgen.

Voor ouders, verwanten en bestuursleden is er een aangepaste training.

 

Zoals de coronaregels nu zijn gaan we vanaf september 2021 met deze groepscursus weer van start in ons cursuslokaal in Utrecht. Je leert in een groep met andere deelnemers. En je kunt je vragen stellen aan een docent. We hanteren hierbij altijd de geldende richtlijnen van het RIVM. Zo is het voor jou als deelnemer veilig om mee te doen.

We blijven deze groepscursus ook online via zoom aanbieden. Ook dan leer je in een groep met andere deelnemers. En kun je je vragen stellen aan een docent. Je doet thuis mee via je eigen laptop, computer of tablet.

Je kunt per datum zien of de cursus in ons cursuslokaal in Utrecht of online via Zoom wordt gegeven en zo kun je je eigen keuze maken.

Wanneer en waar?

DagDatumTijdstipLocatieNog plek?
maandag27-09-202113:00-16:00Online via ZoomJa

Kosten en betaling

 • Ondernemers met abonnement Wonen: € 96,75 per persoon.
 • Ondernemers zonder abonnement Wonen: € 107,50 per persoon.

Behalve korting op cursussen hebben we voor ondernemers veel meer voordelen. Doe je ook mee?

Je ontvangt van ons een factuur voor deze cursus. De betaling moet uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de cursus zijn gedaan.

Algemene voorwaarden

Voor deze cursus gelden onze algemene voorwaarden.

Aanmelden