Je bent (vertegenwoordiger van een) budgethouder en je staat voor een (her)indicatie. Bijvoorbeeld omdat je bestaande indicatie afloopt of omdat er meer zorg en/of ondersteuning nodig is. Maar hoe geef je aan wat er nodig is? Wat is daarvan mantelzorg en wat niet? Hoe schrijf je dat helder en duidelijk op? En hoe leg je het in je eigen woorden uit aan iemand die je situatie nog niet kent?

Wat leer je?

In deze groepsworkshop ga je jouw persoonlijk plan schrijven. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt om je leven zo te kunnen leiden zoals jij graag wilt. Heb je zorg nodig voor een minderjarig kind, dan maak je een ‘familiegroepsplan’. Daarin beschrijf je welke zorg er nodig is om jouw gezin draaiende te houden. Je krijgt een trainingsmap met verschillende creatieve hulpmiddelen om je zorg in kaart te brengen. Daarnaast oefenen we hoe je je situatie uitlegt aan een ander. Dit bereidt je voor op een ‘keukentafelgesprek’ met iemand van de gemeente, of een gesprek met een (wijk)verpleegkundige of een indicatiesteller van het CIZ. En je kunt natuurlijk je eigen vragen stellen.

Let op: Deze workshop gaat niet over het aanvragen van een pgb. Kijk hiervoor bij onze andere trainingen.

Voor wie?

De workshop is voor budgethouders of hun vertegenwoordiger. Starters én gevorderden.

 

Zoals de coronaregels nu zijn gaan we vanaf september 2021 met deze groepscursus weer van start in ons cursuslokaal in Utrecht. Je leert in een groep met andere deelnemers. En je kunt je vragen stellen aan een docent. We hanteren hierbij altijd de geldende richtlijnen van het RIVM. Zo is het voor jou als deelnemer veilig om mee te doen.

We blijven deze groepscursus ook online via zoom aanbieden. Ook dan leer je in een groep met andere deelnemers. En kun je je vragen stellen aan een docent. Je doet thuis mee via je eigen laptop, computer of tablet.

Je kunt per datum zien of de cursus in ons cursuslokaal in Utrecht of online via Zoom wordt gegeven en zo kun je je eigen keuze maken.

Wanneer en waar?

DagDatumTijdstipLocatieNog plek?
maandag04-10-202110.00 -16.00Online, via ZoomJa
dinsdag09-11-202110.00-16.00Cursuslokaal UtrechtJa

Kosten en betaling

  • Leden: € 58,50 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.
  • Niet-leden: € 90,00 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.

Behalve korting op cursussen hebben we voor leden veel meer voordelen. Doe je ook mee?

Je ontvangt van ons een factuur voor deze cursus. De betaling moet uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de cursus zijn gedaan.

Algemene voorwaarden

Voor deze workshop gelden onze algemene voorwaarden.

Aanmelden