Je bent (vertegenwoordiger van een) budgethouder en je staat voor een (her)indicatie. Bijvoorbeeld omdat je bestaande indicatie afloopt of omdat er meer zorg en/of ondersteuning nodig is. Maar hoe geef je aan wat er nodig is? Wat is daarvan mantelzorg en wat niet? Hoe schrijf je dat helder en duidelijk op? En hoe leg je het in je eigen woorden uit aan iemand die je situatie nog niet kent?

Wat leer je?

In deze online groepsworkshop ga je jouw persoonlijk plan schrijven. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt om je leven zo te kunnen leiden zoals jij graag wilt. Heb je zorg nodig voor een minderjarig kind, dan maak je een ‘familiegroepsplan’. Daarin beschrijf je welke zorg er nodig is om jouw gezin draaiende te houden. Je krijgt een trainingsmap met verschillende creatieve hulpmiddelen om je zorg in kaart te brengen. Daarnaast oefenen we online hoe je je situatie uitlegt aan een ander. Dit bereidt je voor op een ‘keukentafelgesprek’ met iemand van de gemeente, of een gesprek met een (wijk)verpleegkundige of een indicatiesteller van het CIZ. En je kunt natuurlijk je eigen vragen stellen.

Let op: Deze workshop gaat niet over het aanvragen van een pgb. Kijk hiervoor bij onze andere trainingen.

Voor wie?

De workshop is voor budgethouders of hun vertegenwoordiger. Starters én gevorderden.

Wanneer en waar?

DagDatumTijdstipLocatieNog plek?
donderdag 20-05-202110.00 - 16.00Online, via ZoomJa

Hoe werkt het?

We geven deze workshop met het programma Zoom. Om mee te kunnen doen heb je een computer, laptop of tablet nodig met een camera en een microfoon. Je hebt ook een koptelefoon of ‘oortjes’ nodig. Op een telefoon werkt het niet goed. Na je aanmelding krijg je een e-mail met uitleg hoe je Zoom kunt gebruiken.

Hoe zit het met Zoom en mijn privacy?

We gebruiken de professionele, betaalde versie van Zoom. Daardoor is je privacy beschermd. Verder beveiligen we onze bijeenkomsten met een wachtwoord. Zo kan niet zomaar iedereen meedoen. Na je aanmelding krijg je een mail met een link en het wachtwoord.

Kosten

  • Leden: € 58,50 per persoon, inclusief digitale cursusmap.
  • Niet-leden: € 90,00 per persoon, inclusief digitale cursusmap.

Behalve korting op cursussen hebben we voor leden veel meer voordelen. Doe je ook mee?

Algemene voorwaarden

Voor deze workshop gelden onze algemene voorwaarden.

Aanmelden