Goed voorbereid naar je (her)indicatie

Voor wie?
  • Budgethouders,
  • Ouders / verwanten,
  • Vertegenwoordigers

In deze groepscursus leer je wat je moet weten over een pgb dat je krijgt via je gemeente. Waarvoor kun je een pgb krijgen? Hoe vraag je het aan? En hoe ga je ermee aan de slag?

Je bent (vertegenwoordiger van een) budgethouder en je staat voor een (her)indicatie. Bijvoorbeeld omdat je bestaande indicatie afloopt of omdat er meer zorg en/of ondersteuning nodig is. Maar hoe geef je aan wat er nodig is? Wat is daarvan mantelzorg en wat niet? Hoe schrijf je dat helder en duidelijk op? En hoe leg je het in je eigen woorden uit aan iemand die je situatie nog niet kent?

Wat leer je?

In deze groepsworkshop ga je jouw persoonlijk plan schrijven. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt om je leven zo te kunnen leiden zoals jij graag wilt. Heb je zorg nodig voor een minderjarig kind, dan maak je een ‘familiegroepsplan’. Daarin beschrijf je welke zorg er nodig is om jouw gezin draaiende te houden. Je krijgt een trainingsmap met verschillende creatieve hulpmiddelen om je zorg in kaart te brengen. Daarnaast oefenen we hoe je je situatie uitlegt aan een ander. Dit bereidt je voor op een ‘keukentafelgesprek’ met iemand van de gemeente, of een gesprek met een (wijk)verpleegkundige of een indicatiesteller van het CIZ. En je kunt natuurlijk je eigen vragen stellen.

Let op: Deze workshop gaat niet over het aanvragen van een pgb. Kijk hiervoor bij onze andere trainingen.

Voor wie?

De workshop is voor budgethouders of hun vertegenwoordiger. Starters én gevorderden.

Coronaregels en cursussen

Met de huidige coronaregels kun je de komende tijd al onze cursussen online via Zoom volgen. Ook via Zoom leer je in een groep met andere deelnemers. En kun je je vragen stellen aan de docent. Je doet thuis mee via je eigen laptop, computer of tablet.

Kosten en betaling

  • Leden: € 58,50 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.
  • Niet-leden: € 90,00 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.

Ledenkorting

Ben je lid bij ons? Log dan in zodat je bij het betalen van de cursus automatisch jouw ledenkorting ontvangt.

Ben je nog geen lid, maar wil je ook korting ontvangen op onze cursussen en gebruik maken van alle ledenvoordelen?

Je kunt betalen via iDEAL of met een factuur

Kies je voor betalen met een factuur? Dan ontvang je van ons een factuur voor deze cursus. De betaling moet uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de cursus zijn gedaan.

Algemene voorwaarden

Voor deze workshop gelden onze algemene voorwaarden.

Wanneer en aanmelden

Data en tijden

Dag Datum Tijdstip Locatie Prijs Aanmelden
dinsdag 25 januari 2022 10:00 - 16:00 Online via Zoom 90.00
dinsdag 15 maart 2022 10:00 - 16:00 Online via Zoom 90.00