Goed voorbereid naar je (her)indicatie

Voor wie?
  • Budgethouders,
  • Ouders / verwanten,
  • Vertegenwoordigers

In deze groepscursus leer je hoe je een (her) indicatie voor een pgb aanvraagt bij je gemeente, zorgverzekering of de Wlz. Hoe breng je je zorg in kaart en waar moet je op letten? En hoe laat je zien waarom het pgb voor jou de beste oplossing is? 

Je bent (vertegenwoordiger van een) budgethouder en je staat voor een (her)indicatie. Bijvoorbeeld omdat je voor het eerst een aanvraag doet. Of omdat je bestaande indicatie afloopt of omdat er meer zorg en/of ondersteuning nodig is. Maar hoe geef je aan wat er nodig is? Wat is daarvan mantelzorg en wat niet in de Wlz, bij de gemeente of Zvw? Hoe schrijf je dat helder en duidelijk op? En hoe leg je het in je eigen woorden uit aan iemand die je situatie nog niet kent?

Wat leer je?

In deze cursus ga je jouw persoonlijk plan schrijven voor de Wmo, de Zvw of de Wlz. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt om je leven zo te kunnen leiden zoals jij graag wilt. Heb je zorg nodig vanuit de jeugdwet voor een minderjarig kind, dan maak je een ‘familiegroepsplan’. Daarin beschrijf je welke zorg er nodig is om jouw gezin draaiende te houden. Je krijgt een trainingsmap met verschillende creatieve hulpmiddelen om je zorg in kaart te brengen. Daarnaast oefenen we hoe je je situatie uitlegt aan een ander. Dit bereidt je voor op een ‘keukentafelgesprek’ met iemand van de gemeente, of een gesprek met een (wijk)verpleegkundige of een indicatiesteller van het CIZ. En je kunt natuurlijk je eigen vragen stellen.

Let op: Deze workshop gaat niet over het aanvragen van een pgb. Kijk hiervoor bij onze andere trainingen.

Voor wie?

De workshop is voor budgethouders of hun vertegenwoordiger. Starters én gevorderden.

Waar?

Deze cursus bieden we afwisselend in onze zaal in Utrecht en via Zoom aan. Ook via Zoom leer je in een groep met andere deelnemers. En kun je je vragen stellen aan de docent.

Kosten en betaling

  • Leden: € 58,50 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.
  • Niet-leden: € 90,00 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.

Ledenkorting

Ben je lid bij ons? Log dan in zodat je bij het betalen van de cursus automatisch jouw ledenkorting ontvangt.

Ben je nog geen lid, maar wil je ook korting ontvangen op onze cursussen en gebruik maken van alle ledenvoordelen?

Je kunt betalen via iDEAL of met een factuur

Kies je voor betalen met een factuur? Dan ontvang je van ons een factuur voor deze cursus. De betaling moet uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de cursus zijn gedaan.

Algemene voorwaarden

Voor deze workshop gelden onze algemene voorwaarden.

Wanneer en aanmelden

Let op: je aanmelding is voor 1 persoon, zowel voor de fysieke als online cursus. Willen er meer mensen tegelijk deelnemen? Dan moet iedereen zich apart aanmelden.

Er is op dit moment geen mogelijkheid om deze cursus te volgen.