Goed voorbereid naar je indicatie of herindicatie

Voor wie?
  • Budgethouders,
  • Ouders / verwanten,
  • Vertegenwoordigers

Hoe vraag je je indicatie of herindicatie voor een pgb aan bij je gemeente, zorgverzekering of de Wlz? Hoe breng je je zorg in kaart en waar moet je op letten? En hoe laat je zien waarom het pgb voor jou de beste oplossing is? Je leert het in deze groepscursus.

Je bent (vertegenwoordiger van een) budgethouder en je staat voor een (her)indicatie. Bijvoorbeeld omdat je voor het eerst een aanvraag doet. Of omdat je bestaande indicatie afloopt of omdat er meer zorg en/of ondersteuning nodig is. Maar hoe geef je aan wat er nodig is? Wat is daarvan mantelzorg en wat niet in de Wlz, bij de gemeente of Zvw? Hoe schrijf je dat helder en duidelijk op? En hoe leg je het in je eigen woorden uit aan iemand die je situatie nog niet kent?

Wat leer je?

In deze cursus geven we je de informatie die je nodig hebt om je eigen persoonlijk plan te schrijven voor de Wmo, de Zvw of de Wlz. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt om je leven zo te kunnen leiden zoals jij graag wilt. Heb je zorg nodig vanuit de jeugdwet voor een minderjarig kind, dan maak je een ‘familiegroepsplan’. We geven je tips en we beantwoorden je vragen, zodat je daarna goed voorbereid je aanvraag kan doen. Want een goede voorbereiding is het halve werk!

Let op: Deze cursus gaat over het aanvragen van de zorg die je nodig hebt. Daarna geef je pas aan dat je deze zorg graag wilt inkopen met een pgb. Wil je meer weten over hoe je een pgb beheert en hoe je gemotiveerd aangeeft dat je een pgb wenst? Kijk dan bij onze andere cursussen.

Voor wie?

De cursus is voor budgethouders of hun vertegenwoordiger. Starters én gevorderden.

Waar?

Deze cursus is online via Zoom. Je doet thuis mee via je eigen laptop, computer of tablet. Ook via Zoom leer je in een groep met andere deelnemers en kun je je vragen stellen aan de docent.

Kosten en betaling

  • Leden: € 39,00 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.
  • Niet-leden: € 60,00 per persoon, inclusief (digitale) cursusmap.

Ledenkorting

Ben je lid bij ons? Log dan in zodat je bij het betalen van de cursus automatisch jouw ledenkorting ontvangt.

Ben je nog geen lid, maar wil je ook korting ontvangen op onze cursussen en gebruik maken van alle ledenvoordelen?

Je kunt betalen via iDEAL of met een factuur

Kies je voor betalen met een factuur? Dan ontvang je van ons een factuur voor deze cursus. De betaling moet uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de cursus zijn gedaan.

Algemene voorwaarden

Voor deze cursus gelden onze algemene voorwaarden.

Wanneer en aanmelden

Let op: deze aanmelding is voor één persoon. Dit geldt ook voor een online cursus. Willen er meer mensen tegelijk deelnemen? Dan moet iedereen zich apart aanmelden.

Data en tijden

Dag Datum Tijdstip Prijs Aanmelden
dinsdag 14 mei 2024 14:00 - 17:00 60.00