Bijeenkomst voor professionals: Pgb en de gemeente, hoe zit dat?

Voor wie?
  • Zorgprofessionals

De regeling van het pgb in de Wmo en Jeugdwet staat onder druk. Dit heeft te maken met het ontbreken van informatie bij de gemeente. Maar de gemeente maakt soms ook andere keuzes. Omdat zij bijvoorbeeld vinden dat ouderlijke zorg altijd gebruikelijk is.

In deze bijeenkomst praten we je bij over de knelpunten die budgethouders melden. En hoe gemeenten een aanvraag beoordelen. Als je daar als professional kennis van hebt, kun je budgethouders beter voorlichten.

Vind je dit interessant? Kom dan naar onze voorlichtingsbijeenkomst bij jou in de buurt. Hier gaan we het onder andere hebben over:

  • Waar lopen budgethouders tegenaan als het gaat om een pgb in de gemeente?
  • Hoe staat het met de hulpmiddelen?
  • Welke juridische uitspraken zijn er over het pgb?
  • Hoe kun je een budgethouder begeleiden bij de aanvraag voor een pgb?
  • Welke argumenten zijn belangrijk in de motivatie voor het verkrijgen van een pgb? En welke argumenten zijn niet relevant?
  • Wat mag de gemeente beslissen over informele zorg?
  • Hoe gaan gemeentes om met informele zorgverleners, zoals bijvoorbeeld ouders die zichzelf inzetten?
  • En we gaan in op de laatste uitspraken van rechters en de Centrale Raad van Beroep.

Praktische informatie

Deze bijeenkomst is bedoeld voor professionals die te maken hebben met budgethouders met een pgb via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Jeugdwet.

Heb je vragen over het pgb via de zorgverzekeraar (ZVW) of via de wet langdurige zorg (Wlz)? Dan is deze bijeenkomst niet geschikt.

Voor mensen die niet live kunnen deelnemen zullen de bijeenkomst ook een keer online via Zoom doen. Houd daarvoor de agenda in de gaten.

Kosten en betaling

Deelname kost € 107,50. Ben je abonnee? Dan krijg je 10% korting en betaal je € 96,75.

Korting voor abonnees

Ben je een abonnee van onze vereniging? Log dan in zodat je bij het betalen van de bijeenkomst automatisch jouw abonneekorting ontvangt.

Ben je nog geen abonnee, maar wil je ook korting ontvangen op onze bijeenkomsten en cursussen en gebruik maken van alle abonnee voordelen?

Je kunt betalen via iDEAL of met een factuur

Kies je voor betalen met een factuur? Dan ontvang je van ons een factuur voor deze bijeenkomst. De betaling moet uiterlijk 5 werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst zijn gedaan.

Algemene voorwaarden

Voor deze bijeenkomst gelden onze algemene voorwaarden.

Wanneer en aanmelden

Let op: je aanmelding is voor 1 persoon. Willen er meer mensen tegelijk deelnemen? Dan moet iedereen zich apart aanmelden.

Er is op dit moment geen mogelijkheid om deze cursus te volgen.