Coronavaccinaties en beschermingsmiddelen

Regeling gratis pakket beschermingsmiddelen en zelftesten ophalen loopt af

Tot 31 december 2023 kunnen mensen met een kwetsbare gezondheid en pgb-zorgverleners nog gebruik maken van de regeling om maandelijks gratis een pakket mondneusmaskers en zelftesten af te halen bij de apotheek. Na 31 december 2023 kan dit niet meer.

Let op: de zelftesten in de pakketten die nu nog worden uitgegeven zijn beperkt houdbaar.

Wil je na 31 december 2023 nog beschermingsmiddelen gebruiken? Dan kun je deze materialen zelf bij de drogist, apotheek of supermarkt kopen.

Coronavaccinatie

Loop je een hoog risico om ernstig ziek te worden door corona? Dan kan je vanaf 2 oktober een vaccinatie halen. In de lijst hieronder lees je hoe en wanneer je een afspraak kunt maken voor het halen van een corona vaccinatie.

Mensen van 60 jaar en ouderUitnodigingsbrief van het RIVM (vanaf 19 september) voor het halen van de coronavaccinatie.
Afspraken maken en wijzigen kan via planjeprik.nl of telefonisch via het telefoonnummer 0800 7070.
Mensen vanaf 18 jaar tot en met 59 jaar die jaarlijks de uitnodiging krijgen voor de griepprik (bijvoorbeeld mensen met hart- en vaatziekten, diabetes of een longaandoening);Geen uitnodigingsbrief. Zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of telefonisch via het telefoonnummer 0800 7070 kan vanaf half oktober.
Zorgmedewerkers met patiënt- en/of cliëntcontact.Geen uitnodigingsbrief. Zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of telefonisch via het telefoonnummer 0800 7070 kan vanaf half oktober.
ZwangerenGeen uitnodigingsbrief. Zelf een afspraak maken via planjeprik.nl of telefonisch via het telefoonnummer 0800 7070.
Coronavaccinatie is het hele jaar door beschikbaar bij de GGD.
Volwassenen en kinderen uit medische hoog risicogroepen (bijvoorbeeld mensen met een afweerstoornis);Geen uitnodigingsbrief. Zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of telefonisch via het telefoonnummer 0800 7070 kan vanaf half oktober. Coronavaccinatie is het hele jaar door beschikbaar bij de GGD op verwijzing van medisch specialist.
In individuele gevallen is het halen van de coronavaccinatie ook mogelijk voor mensen die buiten deze doelgroepen vallen. Bijvoorbeeld voor mensen die een gezinslid hebben met een kwetsbare gezondheid of op advies van een behandelend arts.Geen uitnodigingsbrief. Zelf een afspraak maken bij de GGD via planjeprik.nl of telefonisch via het telefoonnummer 0800 7070 kan vanaf half oktober.

Meer informatie

Vanaf nu is alle actuele informatie over corona en de coronavaccinatie overzichtelijk te vinden op één plek: mijnvraagovercorona.nl. Via deze website kun je ook online een afspraak maken, verzetten of afzeggen.

En zie ook: