Consulent bij Het Juiste Loket – 28-36 uur

Wil jij mensen écht verder helpen? En niet enkel van het kastje naar de muur toe sturen? En ken jij de ingewikkelde regels en processen van de verschillende zorgwetten? Dan kun jij aan de slag als consulent bij Het Juiste Loket. Het Juiste Loket is een informatie- en advieslijn waar mensen per e-mail of telefonisch geholpen worden als zij vastlopen in de zorg. 

De functie

Je adviseert mensen met een zorgvraag over waar zij terecht kunnen, telefonisch of per mail. Vanaf 10.00 uur staat de telefoonlijn open. Je behandelt de meest simpele vragen, maar ook meervoudige, complexe zorgvragen. De vragen kunnen betrekking hebben op de Wet langdurige zorg (Wlz), de Wet maatschappelijke ondersteuning  (Wmo), de Jeugdwet (Jw) en de Zorgverzekeringswet (Zvw). Je zoekt met cliënten naar mogelijke oplossingen en schakelt met partijen die betrokken zijn. Je legt procedures, processen, wet- en regelgeving uit in begrijpelijke taal. Soms speel je een bemiddelende rol, bijvoorbeeld als de vragen gaan over hulpmiddelen. Je hebt contact met zorgvragers en hun vertegenwoordigers en met zorgverstrekkers, zoals gemeenten, zorgverzekeraars, zorgkantoren, indicerend wijkverpleegkundigen en cliëntondersteuners. Verder monitor je vragen, analyseer je, en ben je alert op trends en signalen. Je geeft input voor de (kwartaal-)rapportages. Ook neem je deel aan externe overleggen en geef je presentaties om de naamsbekendheid en vindbaarheid van Het Juiste Loket te verhogen en om informatie te delen.

Jij

  • adviseert, ondersteunt en bemiddelt;
  • bent bekend met de wetten Wlz, Wmo, Jeugdwet en Zvw;
  • kunt wet- en regelgeving vertalen naar een voor cliënten en professionals logisch en herkenbaar stappenplan;
  • kent de sociale kaart en de ‘spelers’ in ons werkveld. Denk daarbij aan de NZa, het Zorginstituut Nederland, Zorgverzekeraars, Zorgkantoren en gemeenten;
  • beschikt over tact en inlevingsvermogen, maar ook over stevigheid en assertiviteit;
  • hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • bent klantgericht en dienstverlenend;
  • hebt een HBO werk- en denkniveau;
  • ervaring met mensen telefonisch te woord staan is een pré. 

Het Juiste Loket en Per Saldo

Je komt te werken in een klein, zelforganiserend team. In het team is veel kennis aanwezig die zij graag met je delen. Jullie zijn flexibel en kunnen op elk moment taken van elkaar overnemen. Binnen de vastgestelde kaders is het team zelf verantwoordelijk voor het dagelijkse werk en de werkprocessen.

Het Juiste Loket wordt uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Je komt in dienst bij Per Saldo, waar we streven naar een integrale dienstverlening. Dat betekent dan ook dat het mogelijk is dat je met jouw kennis, vaardigheden en competenties in andere teams kan worden ingezet. Daarom is het een pré als je kennis hebt over het pgb en alles waarmee een budgethouder te maken krijgt.

Wat bieden wij?

De functie is ingeschaald in salarisgroep 8 van de cao Sociaal Werk Nederland (maximum € 4.496,-). Inschaling is afhankelijk van relevante opleiding en relevante werkervaring. Je werkt minimaal 3 dagen op ons kantoor in Utrecht. Werktijden en werkdagen stellen we in overleg met het team vast. Jouw inwerktraject stemmen we af op wat voor jou nodig is om de uitvoering van de functie tot een succes te maken.

Meer weten?

Neem dan contact op met Monique van Warmerdam, HR-adviseur. Zij is bereikbaar op nummer 06-46342859 (spreek gerust de voicemail in, dan word je teruggebeld).

Enthousiast om deze uitdaging aan te gaan? Reageer snel!

Jouw reactie mag kort en bondig zijn. Voorzie deze wel van jouw motivatie en CV. Mail die  naar Monique van Warmerdam, [email protected] onder vermelding van ‘consulent Het Juiste Loket’. Dat kan tot uiterlijk 13 november. De selectiegesprekken vinden kort na de sluitingsdatum van de vacature plaats.