Verleden

Over het beheer en uitvoering van het trekkingsrecht is al een veel gezegd en geschreven. Het werd door de budgethouder als een complex en traag systeem ervaren dat al snel leidde tot enorme administratieve rompslomp. De budgethouder stond niet langer meer centraal. Toen eenmaal besloten was onderzoek te doen naar een alternatief voor het systeem van de SVB, was het een klare zaak: nu zijn wij budgethouders aan de beurt. Met een intensieve lobby in Den Haag wonnen vertrouwen door samen te werken met zorgverzekeraar/zorgkantoor DSW die haar ICT-experts ter beschikking stelde. De bouw van het nieuwe portaal kon van start.

Toekomst

In samenwerking met ICT-experts van DSW, ons programma van eisen en budgethouders hebben we pgb-zaken makkelijker en eenvoudig kunnen maken en uitgebreid getest. Wij zien het nieuwe portaal als een belangrijke vooruitgang waarmee budgethouders weer zelf de touwtjes in handen hebben. Eigen regie voor mensen met een beperking, een streven dat ook aansluit bij het VN-verdrag voor rechten van mensen met een beperking. Het betreft nu nog een pilot met een gerichte groep mensen. We volgen alle ontwikkelingen op de voet.

Informatie

Behoor je tot de groep starters en heb je vragen. Dan kun je contact opnemen met de helpdesk van DSW of Westland.

  • Westland: bellen op telefoonnummer 14 0174, bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur. Of stel je vraag via info@gemeentewestland.nl.
  • DSW zorgkantoor: bellen op telefoonnummer (010) 242 27 46, bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur. Of stel je vraag via pgb@dsw.nl.

Meer informatie over het portaal op www.entreepgb.nl en zie ook dit bericht waarin wij je nader informeren over het nieuwe portaal.