Wilt u weten wat u kunt doen wanneer u van uw gemeente gehoord heeft dat u geen jeugdhulp krijgt voor uw kind? Bent u ontevreden over de manier waarop die beslissing is genomen? Kom dan naar de bijeenkomst ‘Problemen met het pgb in Zuid-Holland Zuid?’ in Dordrecht op woensdagavond 17 mei 2017.

Achtergrond van deze bijeenkomst

Er zijn signalen dat het krijgen van een indicatie voor jeugdhulp voor ouders in de regio Zuid-Holland Zuid vaak niet vanzelfsprekend is. Pgb’s worden afgewezen of sterk verlaagd. Het aantal pgb’s is daar dan ook afgenomen. Hierover zijn intussen zelfs Kamervragen gesteld. Ouders in de regio Zuid-Holland Zuid die recht hebben op zorg voor hun zieke kind of voor hun kind met een beperking moeten dat kunnen doen met een pgb. Per Saldo wil budgethouders laten weten dat het zinvol kan zijn om in bezwaar te gaan en hoe je dat doet.

Voor wie?

Het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid organiseert samen met Per Saldo deze gratis bijeenkomst voor ouders, professionals en gemeentefunctionarissen uit de gemeenten Alblasserdam, Binnenmaas, Cromstrijen, Dordrecht, Giessenlanden, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Korendijk, Leerdam, Molenwaard, Oud-Beijerland, Papendrecht, Sliedrecht, Strijen, Zederik en Zwijndrecht. Iedereen is welkom, ook als u op dit moment geen pgb heeft of zelfs helemaal geen indicatie.

Programma

Een van de sprekers is advocaat Renske Imkamp, werkzaam bij Van der Woude de Graaf Advocaten. Zij zal onder meer spreken over het pgb in de Jeugdwet en over bezwaar maken tegen een beslissing van de gemeente. Medewerkers van Per Saldo leggen uit hoe de procedures werken, wat u zelf kunt doen en wat Per Saldo voor u kan betekenen. U krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen en informatie uit te wisselen.

Meer informatie

Vanwege de keuze van de zaal is het noodzakelijk dat u zich van tevoren aanmeldt. Meer informatie over aanmelding, plaats en tijdstip van de bijeenkomst en over Ouderplatform Zuid-Holland Zuid leest u op de website van het Ouderplatform Zuid-Holland Zuid.

Lees meer in het bericht ‘Ouders met een ziek kind krijgen geen geld meer’  AD.nl, 1 maart 2017
Lees ook het bericht Onderzoek naar pgb’s jeugdhulp Zuid-Holland Zuid RTV Rijnmond, 14 april 2017