ALV en Ledenochtend Per Saldo

Onze eerste digitale algemene ledenvergadering (alv) en ledenochtend is een feit. Vanuit een ingerichte studio op ons kantoor in Utrecht hebben we uitgezonden. Aangemelde leden konden via de chat vragen stellen en stemmen. Het was voor iedereen wennen, maar we kijken terug op een bijzondere en geslaagde bijeenkomst.

Algemene ledenvergadering

In het eerste deel loodst voorzitter Wim van Minnen iedereen door de officiële agenda. Hij vertelt over de vreemde tijd voor budgethouders en voor de vereniging. Het is niet alleen een bijzondere ledenvergadering, maar ook een bijzonder jaar. Het pgb en Per Saldo bestaan 25 jaar. Door de gevolgen van het coronavirus zijn de geplande activiteiten niet mogelijk. Wel gaan we vanaf volgende week digitale ledenbijeenkomsten organiseren. In kleine groepen kun je ervaringen uitwisselen en onze voorlichters brengen je op de hoogte van de nieuwste maatregelen. Hiervoor ontvangen alle leden via de mail een uitnodiging.

De aanwezige leden keuren de jaarrekening 2019 goed en verleent het bestuur decharge. Het verslag van de vorige vergadering en het jaarverslag 2019 zijn vastgesteld. Wim van Minnen bedankt alle medewerkers en vrijwilligers voor hun inzet en betrokkenheid.

In gesprek met elkaar

Vervolgens is het tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Mieke Westmeijer leidt dit onderdeel in. Uit onze vragenlijst is gebleken dat het met veel leden goed gaat, maar dat er ook zorgen leven. Directeur Aline Molenaar vertelt hoe de afgelopen periode voor haar is geweest. Ook leden delen via de chat hun ervaringen en vragen. Onze medewerkers die vanuit huis in beeld komen geven antwoord. De vragen gaan over dagbesteding, vervoer, ouderinitiatieven, beschermende middelen en meer. Leden laten via de chat weten dat ze deze online ochtend prettig vinden.

Voorzitter Wim van Minnen sluit de uitzending af. ‘Ik ben trots dat ik bij deze vereniging betrokken ben. Veel mensen hebben vragen en zorgen. Maar de keus voor het pgb voegt kwaliteit van leven toe. We gaan elkaar zien en houden elkaar vast. Houd vol en moed, en blijf gezond.’

Hieronder kun je de opname van het vraag en antwoord over je pgb en corona terugkijken.

Deze inhoud is beschikbaar wanneer de cookies geaccepteerd zijn.

In gesprek met elkaar op 6 juni 2020

De officiële stukken: alleen voor leden

De officiële stukken staan op het besloten deel van de website. Ben je lid, zorg dan dat je ingelogd bent. Je vindt daar:

  • de agenda
  • het concept verslag van de 48ste algemene ledenvergadering van 5 oktober 2019
  • de jaarrekening 2019
  • het jaarverslag 2019

Daar kun je ook de opname van het officiële gedeelte terugkijken.

Wil je graag verder lezen? Deze inhoud is alleen voor leden of abonnees. Log in of word lid/abonnee, dan krijg je direct een inlog.

Word lid of abonnee van Per Saldo!

Samen maken we het pgb eenvoudiger en menselijker. We komen op voor je belangen en we zijn jouw bron van kennis en informatie. Met onze hulp wordt het beheren van het pgb een stuk eenvoudiger.

 

Steun ons. Dan steun je het pgb en daarmee je eigen situatie. Zonder jouw lidmaatschap kunnen wij ons belangrijke werk niet doen. Word nu lid!

Als lid of abonnee krijg je

  • Een gratis advieslijn
  • Korting op cursussen
  • Toegang tot onze themadossiers