Verhuisd naar Amsterdam!

Stiekem was het altijd al een droom: in Amsterdam wonen. Ik weet nog goed toen ik zo’n 5 jaar geleden werd aangenomen bij de BNNVARA Academy, ik ook bedacht om dan maar per direct in Amsterdam te gaan wonen. Ik mailde mijn huurbaas dat ik per 1 september 2018 de huur wilde opzeggen. De volgende dag werd ik wakker met een paniekaanval en mailde ik snel dat ze de vorige mail als ongelezen kon beschouwen.

Maar afgelopen jaar kwam langzaam maar zeker het gevoel dat het nu wél de juiste tijd was om de stap naar Amsterdam te gaan maken. Enthousiast begon ik aan mijn zoektocht naar een woning, wetende dat het waarschijnlijk niet makkelijk zou worden. En dat werd het ook niet. Maar talloze bezichtigingen, meerdere oproepjes via social media en heel veel teleurstellingen verder was het opeens raak. Toen alle vlaggen de groene kant op leken te staan, voelde ik weer heel even dat paniekgevoel van vijf jaar geleden naar boven komen. Maar deze keer koos ik ervoor om dat me er niet van te laten weerhouden.

Maar zoals je wellicht al in mijn eerdere columns hebt gelezen, ben ik afhankelijk van zorg. En in Nijmegen had ik 8 zorgverleners in dienst, die mij iedere dag kwamen helpen bij mijn persoonlijke verzorging. Helaas kon ik deze lieve meiden niet meenemen naar Amsterdam, dus moest ik op zoek naar nieuwe zorgverleners. Ik besloot een korte video te maken en deze te posten op mijn Instagram- en TikTokaccount. In de video kun je zien hoe ik door Anouk word geholpen met douchen, aankleden, mijn haar doen, maar ook hoe ze mijn eten klaarmaakt. Ik had er een mailadres bij gezet waarop mensen zich konden aanmelden. Ik plaatste de video op een dinsdagochtend en ging vervolgens over tot de orde van de dag. Toen ik halverwege de dag even snel mijn inbox opende, werd ik verrast door zowaar 38 mails! Er verscheen een glimlach op mijn gezicht en mijn paniekgevoel nam verder af.

Na een paar dagen had ik meer dan 200(!) mails. Na een voorselectie nodigde ik 30 meiden uit voor een online sollicitatie. Zo sprak ik onder andere Nina, die met haar hamster (genaamd Cactus) in de Bijlmer woont en een aantal meiden die ook ooit van Nijmegen naar Amsterdam waren verhuisd. Elief, die de opleiding tot grimeur doet (en dus heel goed is met haar en make-up), nam ik per direct aan.

Nu woon ik, dankzij mijn 10 nieuwe zorgverleners, inmiddels alweer één hele maand in de hoofdstad van Nederland en werd ik vanochtend wakker met een paniekgevoel of ik niet tóch dat andere vloerkleed had moeten kiezen?!