Budgethouders aan het woord

Lees de ervaringen van budgethouders of hun vertegenwoordiger over het pgb en onze vereniging.

Mirnou Baeten

‘Normaal meedoen’, het is een rode draad in Mirnou’s leven. Dat begon al in haar jeugd, toen haar moeder haar dochter met SMA type 2 precies zo behandelde als haar gezonde broer.

Lees verder

Gregory Dunker

Het pgb stelt Gregory in staat om een actief leven te leiden en mee te doen in de maatschappij. Maar, zoals Gregory zelf zegt: ‘Je moet goed onderlegd en mondig zijn, wil je een pgb krijgen’.

Lees verder
Frank en zijn zoon Franklin

Frank van de Meent

Dat er veel komt kijken bij het opstarten van een ouderinitiatief was Frank vanaf het begin wel duidelijk, maar dat het ook een kwestie is van betrokken blijven, realiseerde hij zich pas gaandeweg.

Lees verder

Richard Lavalle

In veel gemeenten zijn de tarieven voor het pgb niet toereikend om passende zorg in te kunnen kopen. Richard Lavalle protesteerde bij zijn gemeente Landgraaf, en met succes.

Lees verder

Naomi Vervaart

Wellicht herken je Naomi Vervaart (33). Ze plaatste namelijk een bericht op LinkedIn, over de administratieve rompslomp die bij haar beperking komt kijken en dat dit voelt als een tweede fulltime baan.

Lees verder

Erwin Boven

Erwin is competitief ingesteld en wil graag wedstrijdzeilen. De individuele begeleiding die hij daarvoor aanvraagt, wordt afgewezen. Als pluslid van onze vereniging besloot Erwin bij onze juridische afdeling aan te kloppen.

Lees verder
Debbie met haar zoon

Debbie Bootsman

Zorgen is mijn talent. Ik vind het daarom een gekke gewaarwording dat ik toch naar het punt ben toegegroeid waarop ik zeg: ‘Mijn zoon heeft een beperking, er is meer nodig.’

Lees verder
Portretfoto Willem Spijker

Willem Spijker

Ik voelde veel vrijheid, had het gevoel dat ik mijn leven weer terug had. In het verpleeghuis werd alles voor me gedaan en voor alle handelingen waren vaste tijdstippen. Nu kon ik veel meer zelf bepalen.

Lees verder