4500 Budgethouders over naar het PGB Portaal

De eerste groep van alle budgethouders die dit jaar overgaan kunnen sinds woensdag werken in het nieuwe PGB Portaal. Ze hebben meerdere brieven met uitleg van zorgkantoor Zilveren Kruis en de Sociale Verzekeringsbank (SVB) ontvangen. 

Het gaat deze keer om budgethouders die wonen in de regio’s Apeldoorn/Zutphen, Zwolle en Drenthe. Ook zijn de laatste budgethouders van zorgkantoor CZ overgegaan. In totaal gaat het om ruim 4700 budgethouders of vertegenwoordigers die nu hun administratie kunnen doen in het nieuwe portaal. 

Klaar voor gebruik

Het pgb portaal is er klaar voor en we vinden dat nu zoveel mogelijk budgethouders er gebruik van moeten kunnen maken. Dit jaar krijgen in totaal 21.000 budgethouders van 11 zorgkantoren die mogelijkheid. Iedereen met een pgb uit de Wet langdurige zorg (Wlz) kan dan gebruik maken van het portaal. We vinden ook dat de eerste budgethouders met een pgb van de gemeente dit jaar hun administratie in het portaal moeten gaan doen.  

Waarom is er een nieuw PGB Portaal?

Het portaal is snel, gemakkelijk, overzichtelijk en vooral veilig voor de budgethouders. Het verlicht de administratieve lasten en het is eenvoudiger om je administratie te doen. 

Voordelen zijn: 

  • Je houdt makkelijker overzicht over je budget. 
  • Je sluit digitaal zorgovereenkomsten af met je zorgverleners en zorgkantoren kunnen ze ook digitaal controleren. 
  • Je weet zeker dat je voldoet aan de wet- en regelgeving. 
  • Het voorkomt fouten, er wordt direct gecontroleerd of een declaratie klopt. 
  • Je hoeft niet elke keer opnieuw je gegevens aan te leveren. 

De budgethouders en zorgverleners die het portaal nu al gebruiken zijn zeer tevreden. Ze geven het portaal gemiddeld een 7,9. 

Ben je nieuwsgierig en wil je al wat meer uitleg over het PGB portaal? Ga dan naar www.mijnpgb.nl. 

Positief kritisch

We blijven de ontwikkelingen rond het PGB portaal goed volgen. Het is belangrijk dat het portaal voor alle budgethouders en zorgverleners veilig is, de administratieve lasten verlicht en het eenvoudiger maakt om de administratie te doen.