Aline Molenaar, directeur van Per Saldo, noemt de ratificatie een gebeurtenis die je maar één keer in je leven meemaakt. Zij denkt dat veel mensen niet beseffen hoe belangrijk dit is: “Mensen met alle soorten van beperkingen krijgen nu fundamentele rechten. Het gaat niet om een kleinigheidje, maar om zeer basale en cruciale zaken, die het mogelijk maken om je eigen leven te kunnen leiden, eigen keuzes te kunnen maken, niet belemmerd te worden door drempels, in welke zin dan ook.”

Maak #VNverdrag trending topic op Twitter

14 juli 2016 wordt een speciale dag voor mensen met een beperking. De Alliantie Implementatie VN-verdrag – waarin 5 organisaties, waaronder Per Saldo, met elkaar samenwerken – willen deze datum niet stilzwijgend voorbij laten gaan. Daarom roept de Alliantie jou op een selfie te maken en deze op Twitter te plaatsen. Hoe meer berichten, hoe meer aandacht voor het belang van het VN-verdrag.

Doen!

Log op 14 juli in op Twitter, plaats je afbeelding en voeg in dezelfde tweet tekst toe waarin in elk geval #VNverdrag staat vermeld. Bijvoorbeeld:

#[invullen:naam van de plaats waar u zich bevindt] wordt ook toegankelijk dankzij het #VNverdrag

Laat Nederland zien dat iedereen meetelt, ook mensen met een beperking!

Informatie over het VN-verdrag

Lees verder op de website van Ieder(in). Daar vind je ook een voorlichtingsfilm over de inhoud van het VN-verdrag.